MacMinds - great minds think different

Navigatie

Zoeken

Inloggegevens

Je bent niet ingelogd.


#1 29-12-2006 10:53

Deskman
Beheerder
@ the desk
Geregistreerd: 14-09-2006
Website

iView MediaPro wordt MS Expression Media

http://images.macminds.net/artikel_icons/iview.jpgNa de overname van iView Multimedia in juni 2006 door Microsoft klonken er al snel berichten dat het dan nu wel de verkeerde kant op zou gaan met dit mooie programma. Op de site werd echter al snel en in alle toonaarden ontkend dat de support voor Mac OS X voor de huidige en toekomstige versies gevaar zou lopen. iView MediaPro is al jarenlang in gebruik bij veel pro's om hun beeldmateriaal en bestanden te sorteren, catalogiseren, classificeren en in te zetten als onmisbare partner naast de heilige drie-eenheid van de vormgever en DTP-er: InDesign, Illustrator en Photoshop. Nadat iView eerst vanaf 1996  'Mac-only' werd ontwikkeld kwam er een Windows versie op de markt die keurig cross-platform de iView catalogi kon delen, waarmee het programma ook in een gemengde omgeving erg populair werd.

Het was eigenlijk een beetje de vraag wat Microsoft voor had met de overname van het bedrijf dat, inclusief de werknemers, uit Engeland naar Redmond is verhuisd. Binnen het enorme softwareaanbod van Microsoft leek een professioneel 'digital asset management'-programma een vreemde eend in de bijt. Daar is nu iets meer duidelijkheid in gekomen: iView MediaPro wordt omgedoopt tot Microsoft Expression Media en wordt onderdeel van Microsoft Expression Studio, een set van 4 programma's gericht op het ontwikkelen van (dynamische) websites en content. Expression Blend en Expression Designer zijn twee programma's die Microsoft al in het pakket had als Interactive Designer en Graphic Designer maar waarvan het nieuwe Expression Web zo op het eerste gezicht een regelrechte aanval op Adobe Dreamweaver is. Dit is voor ons, Mac professionals, alleen een stuk minder interessant: Drie van de vier programma's uit de Expression Studio komen alleen in een Windowsversie uit.


Er zijn twee zaken die opvallen en die nog niet echt duidelijk worden uit de door Microsoft geleverde informatie: Expression Media gaat $ 299,- kosten en is daarmee $ 100,- duurder dan iView MediaPro, hoewel geregistreerde iView MediaPro 3 gebruikers gedurende de introductieperiode een gratis upgrade kunnen krijgen. Voor de OS X versie lijkt daar niets extra's geleverd te worden dan een omgedoopte iView MediaPro. De Windows-versie krijgt er een Media Encoder bij die het mogelijk maakt om diverse film-formats te exporteren. Hier komt geen OS X-versie van maar met QuickTime pro lijkt de behoefte daaraan ook gering te zijn. Veel meer willen ze er nog niet over kwijt en zal in de komende weken onthuld worden.
Het idee om het programma ook specifiek als een web-tool te gaan promoten is mij niet zo heel erg duidelijk. Vooral voor fotografen en vormgevers lijkt het zo een programma dat niet voor hen is ontwikkeld, terwijl het tegendeel het geval is. Wel lijkt de site en het forum van iView Media een zelfstandige functie te behouden. 

Ondertussen blijft iView, het kleine broertje van iView MediaPro, gewoon leverbaar als instapprogramma om je plaatjes, fonts en films overzichtelijk te beheren. Ook is er een gratis iView Reader waarmee de catalogi eenvoudig te lezen zijn.

Meer over iView MediaPro en Digital Asset Management komt binnenkort in een langer artikel.

Offline

 

#2 29-12-2006 20:51

woz
Pro
Geregistreerd: 18-08-2006
Website

Re: iView MediaPro wordt MS Expression Media

Jammer dat de Windows versie voor hetzelfde geld meer functionaliteit biedt. Maar ja, wat verwacht je van Microsoft? Is er dan echt helemaal geen reden oor Mac gebruikers om de update aan te schaffen? Wat gek. Overigens; meer 'bang for buck' voor Windows t.o.v. OSX lijkt ook bij Adobe wel trend te worden. (I'm looking at you Acrobat). Zelf gebruiken we overigens cumulus voor onze beeldbank. Bevalt wel goed. Leuk artikel overigens, Deskman cool

(Edit typo)

Laatst bewerkt door woz (30-12-2006 17:46)

Offline

 

#3 02-01-2007 15:38

fermac
Pro
Geregistreerd: 19-09-2006

Re: iView MediaPro wordt MS Expression Media

ik weet niet of dat het ook voor ons maccers geldt maar via deze link
http://www.expressionsession07.com/?id=creativeproDN
kun je je gratis registreren voor een seminar en dan schijn je gratis het product te krijgen...

De seminars zijn in de VS en ik weet niet of je daar fysiek aanwezig moet zijn of dat je je zomaar kunt registreren.

ik heb het in ieder geval gedaan we zien wel

Offline

 

#4 16-08-2008 23:20

Deskman
Beheerder
@ the desk
Geregistreerd: 14-09-2006
Website

Re: iView MediaPro wordt MS Expression Media

Inmiddels is het door mij nog immer bejubelde Expression Media aan V2 aangekomen. Een upgrade voor $ 99,- als je V1 al hebt.

Een kleine test met de demoversie laat werkelijk niets nieuws zien. Hiƫrarchische keywords is niet echt een killerfeature, de machinerie is iets soepeler gaan lopen (zeggen ze, ik heb geen snelheidswinst kunnen ontdekken) en verder?? Het ondersteunt nu wat meer bestandsformaten die vooral voor Windowsgebruikers interessant zijn en je kunt nu ook een Windows graphic engine gebruiken als je geen Quicktime wilt installeren.

Verder zijn de wijzigingen marginaal. Hoewel ik van het prille begin van iView een groot liefhebber van het programma ben begin ik zo langzamerhand flink het vertrouwen te verliezen. Die upgrade laat ik fijn links liggen en ik hoop dat ze nu toch eens echt werk gaan maken van verbeteringen en uitbreiding van features.

Als catalogus-programma functioneert het nog steeds enorm goed, maar dat deed iView ook al. xpression Media 1 of 2 doet dat allemaal niks beter.

Gemiste kans lijkt me...

Offline

 

#5 17-08-2008 00:02

forum romanum
Pro
@ home/work
Geregistreerd: 18-09-2006

Re: iView MediaPro wordt MS Expression Media

Ik blijf er flink van balen dat het steeds crasht als ik pdf files in de te de sorteren mappen heb staan.
Bj jpg tif en psd niets aan de hand.

Offline

 

#6 17-08-2008 09:26

Deskman
Beheerder
@ the desk
Geregistreerd: 14-09-2006
Website

Re: iView MediaPro wordt MS Expression Media

Voorkeuren eens weggooien? Bij mij crasht ie nooit, ook niet op PDFjes.

Offline

 

#7 19-08-2008 11:10

napoje
user is inactief.
@ Haarlem
Geregistreerd: 21-09-2006
Website

Re: iView MediaPro wordt MS Expression Media

Het blijft vervelend te zien dat een programma dat ik al jaren gebruik opgegeten word door een softwaremoloch. kwalitatief zou het weleens een aflopende zaak kunnen zijn.

Offline

 

#8 07-10-2008 11:03

forum romanum
Pro
@ home/work
Geregistreerd: 18-09-2006

Re: iView MediaPro wordt MS Expression Media

Mochten er meer mensen zijn die problemen hadden met het importeren van pdf en ai bestanden.
Via de helpdesk van Microsoft* een link naar een goed verstopte download gekregen voor een update van versie 1 voor de mac:
http://www.microsoft.com/downloads/deta … laylang=en

En nu werkt het weer zoals het hoort.(off topic: * en ik moet het toegeven: deze week weer aardig wat ellende gehad met een paar serviceafdelingen van Dijks boekhuis en Actuaverzekeringen maar de helpdesk van Microsoft werk perfect.)

Offline

 

#9 26-05-2010 17:34

Deskman
Beheerder
@ the desk
Geregistreerd: 14-09-2006
Website

Re: iView MediaPro wordt MS Expression Media

Na door Microsoft te zijn overgehaald om met het complete team naar Redmond te verhuizen heeft MS eigenlijk niets zinnigs gedaan met het voormalige iView en het aan zijn lot overgelaten. Eeuwig zonden. Tot er ineens een versie 2 kwam die je voor $99,- kon kopen als upgrade. MEt als feitelijk enige twee veranderingen dat je 'nested keywords' kon gebruiken en dat er een mogelijkheid was om silverlight webgalleries te maken.

Een treurig verhaal eigenlijk.

Maar er gloort weer hoop. Phase One (maker van professionele grootformaat digitale achterwanden en -camera's heeft het boeltje onder zijn hoede genomen. CaptureOne, de RAW-converter van Phase One werkte al langer samen met iView Media Pro en is dat blijven promoten.

http://www.phaseone.com/en/Software/Exp … s-new.aspx

Goed nieuws voor de toekomst van iView maar misschien ook goed nieuws voor oude iView gebruikers:

Je kunt met een versie 3 licentie en met een Capture licentie (ook de LE versie) een gratis update naar Expression Media 2 krijgen.

En dan maar hopen dat ze de boel een flinke douw weten te geven en met een supersnelle feature loaded V3 gaan komen!

(ik lees trouwens dat ik nog een artikel over DAM moet gaan schrijven...)

Offline

 

Forum voettekst

MacMinds v 1.05 Powered by PunBB