MacMinds - great minds think different

Navigatie

Zoeken

Inloggegevens

Je bent niet ingelogd.


#1 25-04-2008 09:48

wildeweg
@ Kampen
Geregistreerd: 27-09-2006
Website

tijdens photoshop batch filename wijzigen

Ik heb een klus waarbij ik een groot aantal foto's moet splitsen in CMYK. De bedoeling is dat een bestand (bijv. foto.jpg wordt omgezet naar 4 nieuwe bestanden. foto_C.jpg (alleen Cyaan), foto_M.jpg (alleen Magenta), foto_Y.jpg (alleen Yellow) en foto_K.jpg (alleen blacK)

Ik kan wel een batch maken die deze splitsing in 4 kleuren uitvoert, maar het lukt me niet tijdens de batch 4x op te slaan onder dezelfde bestandsnaam met de toevoeging _C, _M, _Y of _K.

Ik hoop dat ik het een beetje duidelijk heb uitgelegd.


computers are useless. They can only give you answers. - Pablo Picasso

Offline

 

#2 06-05-2008 12:00

wildeweg
@ Kampen
Geregistreerd: 27-09-2006
Website

Re: tijdens photoshop batch filename wijzigen

Niemand? Of maak ik de vraag te ingewikkeld?

Ik probeer het nog een keer.

Is het mogelijk een batch te maken in photoshop waarbij gedurende de batch het bestand een aantal malen wordt opgeslagen als filenaam + n + .extensie. n kan hierbij varieren.

en nu concreet:
stel ik heb vier bestanden
bestand1.jpg
bestand2.jpg
bestand3.jpg
bestand4.jpg

Ik wil van elk bestand 4 nieuwe bestanden maken waar maar 1 drukkleur in zichtbaar is:
bestand1_C.jpg > alleen cyaan
bestand1_M.jpg > alleen magenta
bestand1_Y.jpg > alleen yellow
bestand1_K.jpg > alleen black

bestand2_C.jpg > alleen Cyaan
..
etc.

is dit te automatiseren, d.m.v. een photoshop batch of d.m.v. bijv. automator?


computers are useless. They can only give you answers. - Pablo Picasso

Offline

 

#3 06-05-2008 12:16

marloez
Moderator
@ Amsterdam
Geregistreerd: 04-08-2006
Website

Re: tijdens photoshop batch filename wijzigen

in CS2 --> Channel palet --> split channels (onder kleine zwarte pijltje) en dan apple S.

Dit opnemen als batch en dan ben je klaar, toch? smile


"You must first know the rules, and then break them in an intelligent way." Paul Rand, Designer

Offline

 

#4 06-05-2008 14:07

wildeweg
@ Kampen
Geregistreerd: 27-09-2006
Website

Re: tijdens photoshop batch filename wijzigen

ja, das een goeie.


Alleen moeten die vier verschillende bestanden dan wel de kleuren C, M, Y en K krijgen. Bij split channels maakt ie 4 grayscale afbeeldingen van elk kanaal.

Maar ik heb dan iig wel elk bestand gesplitst in 4 nieuwe met ieder een eigen bestandsnaam, dus mogelijk kan ik daarop dan weer een batch loslaten die ze omkleurt. Ik ga er eens mee bezig.

Moet wel zeggen dat ie er rare bestandsnamen van maakt: bestand01.jpg.Yellow
De kleurbenaming komt nl. na de extensie...


computers are useless. They can only give you answers. - Pablo Picasso

Offline

 

#5 06-05-2008 14:33

marloez
Moderator
@ Amsterdam
Geregistreerd: 04-08-2006
Website

Re: tijdens photoshop batch filename wijzigen

ben ik wel heel erg nieuwsgierig waarom je de beelden in vredesnaam zo moet aanleveren? is dat info dat je kan delen? smile


"You must first know the rules, and then break them in an intelligent way." Paul Rand, Designer

Offline

 

#6 06-05-2008 15:00

EagerBob
Pro
@ 020
Geregistreerd: 18-09-2006
Website

Re: tijdens photoshop batch filename wijzigen

wildeweg schreef:

Moet wel zeggen dat ie er rare bestandsnamen van maakt: bestand01.jpg.Yellow
De kleurbenaming komt nl. na de extensie...

wat je zou kunnen doen is de files (in een batch) laten bewaren als .DCS (desktop color separation) bestand.
Dan zijn de bestanden gesplitst in de vier platen, met gelijk de juiste kleur in de naam.
Die zijn dan, logischerwijs, in grijswaarden en niet in kleur.
Eventueel omkleuren zal je zelf moeten dan.

Deze kan je dan in een andere (of misschien wel dezelfde) batch weer laten bewaren als .jpg

Laatst bewerkt door EagerBob (06-05-2008 15:01)

Offline

 

#7 06-05-2008 15:23

wildeweg
@ Kampen
Geregistreerd: 27-09-2006
Website

Re: tijdens photoshop batch filename wijzigen

@eagerBob:
Dat is idd waar ik aan zat te denken. In één batch lukt het waarschijnlijk niet.

@marloez
voor een flash website voor een ontwerpbureau - gespecialiseerd in drukwerk - hebben we een effectje bedacht waarbij de beelden telkens opgebouwd worden uit de vier drukkleuren. Het lukt niet de beelden in flash te scheiden (alleen als rgb, niet als cmyk), dit doen we dus maar handmatig.


computers are useless. They can only give you answers. - Pablo Picasso

Offline

 

Forum voettekst

MacMinds v 1.05 Powered by PunBB