MacMinds - great minds think different

Navigatie

Zoeken

Inloggegevens

Je bent niet ingelogd.


#1 04-09-2011 10:07

MacMickey
Pro
@ Corusant
Geregistreerd: 17-08-2006
Website

Adobe CS5/5.5 Printing Guide

http://f.cl.ly/items/013O2L3Y2O0d113s0M23/cs.png
Adobe heeft een nieuwe Creative Suite 5/5.5 Printing Guide uitgebracht. In deze gids/handleiding staat beschreven wat de beste methode is om met CS5 en CS5.5 documenten te maken en af te leveren gereed voor druk/print. Speciaal geschreven voor drukkers en DTP-ers.


De bijna 140 pagina's tellende en goed georganiseerde handleiding legt uit je hoe je gebruikt maakt van de gereedschappen in InDesign, Photoshop, Illustrator en Acrobat X Pro zoals de Voorvertoning Overdruk (Overprint Preview) maar ook het Uitvoer voorbeeld (Output Preview) van Acrobat. Het juiste gebruik van deze tools en kennis van wat het gevolg is van de vele tientallen opties die je kunt instellen in de programma's kunnen je een hoop ellende, en dus kosten, besparen!

Er zijn inmiddels steeds minder problemen met transparantie omdat vele RIP's beter zijn geworden maar je moet nog zeker blijven opletten met transparantie effecten zoals bij gebruik van slagschaduw en verloopdoezelaar. In de Printing guide vind je genoeg regels, opmerkingen en oplossingen om problemen met afvlakking te voorkomen en/of te verhelpen. Extra zijn de linkjes naar nog meer documentatie over bepaalde onderwerpen.

Voor sommigen misschien een tegenvaller dat deze PDF voorlopig alleen in het Engels verkrijgbaar is maar ik hoor DTPers regelmatig in het Engels vloeken en tieren dus een echt probleem kan het niet zijn...

Een "Must Have" voor elke DTP-er en/of drukker die zijn/haar werk serieus neemt en misschien nog wel meer voor de mensen die de handleidingen altijd laten voor wat die is en alleen maar de onderdelen in het programma gebruiken die ze bekend voorkomen. Er is een hoop veranderd in de laatste jaren en zeker in de laatste versies. Draai je Snow Leopard en gebruik je nog steeds de PDF Printer om je werk te exporteren? Of stuur je PostScript files naar Distiller? De snelste manier om je weer helemaal bij de tijd te krijgen is deze PDF.

Link naar PDF: Adobe CS5/5.5 Printing Guide [21MB]

MacMickey is een doorgewinterde DTPer en InDesign connaisseur die er geen geheim van maakt dat de kennis die je nodig hebt altijd voorhanden is. Je moet het soms alleen even opzoeken. Na dit artikel is zijn lijfspreuk niet meer RTFM maar RTFPG: Read the F[piep] Printing Guide.
Hij levert bijdragen aan de Nederlandse InDesign User Group en deelt zijn kennis op zijn  eigen weblog.

Offline

 

#2 04-09-2011 12:13

Magenta
Geregistreerd: 13-05-2010

Re: Adobe CS5/5.5 Printing Guide

Zo! flinke pil Mick smile ga ik van de week eens induiken... altijd fijn om the how-to's en what-for's te weten!

Offline

 

#3 10-09-2011 22:14

Deskman
Beheerder
@ the desk
Geregistreerd: 14-09-2006
Website

Re: Adobe CS5/5.5 Printing Guide

Niet van kaft tot kaft gelezen maar er staan zeker dingen in waar menig DTPer zijn werk mee kan vergemakkelijken. En het een en ander wordt ook uitgebreid uitgelegd zodat je niet alleen een recept volgt (geen idee waarom maar ik doe het altijd zo...) maar ook wat meer inzicht krijgt in de verschillen achter de diverse werkwijzen.

Dus met recht een must-read.

Offline

 

Forum voettekst

MacMinds v 1.05 Powered by PunBB